EN ANNEN SERIE

EN ANNEN SERIE

Christian Lycke jobber med noe som er velkjent, og avslører på mange måter sin unge alder i valg av motiver og komposisjon. Likevel har han et bevisst forhold til sine estetiske idealer: idealer som er preget av unge menneskers persepsjon av estetiske kvaliteter ved det de erfarer. Unge mennesker vil ofte estetisere seg selv i situasjoner de befinner seg i, da det er den eneste verdien de finner ved det de gjør, ved siden av kjedsomlighet.

Utfordringen til disse bildene er å få frem det familiære, og å få lov til å være uviktige.

Christian ble født i Toronto i 1988, og flyttet til Oslo som barn. Han er oppvokst under gode vilkår i øvre middelklasseforsteder. Han lever fortsatt i beste velgående, i mindre velstående strøk vel å merke, men likevel trygt og beskyttet. Det betyr ikke at han vil dra til India, Somalia, Georgia eller liknende for å konfronteres med livets harde sannheter. Han har det fint der han er.

Dette gjenspeiles i Christians bilder. De er kjedelige. Vi har sett dem før, vi har tatt dem selv, og vi kjenner verdenen de illustrerer inn og ut. Her vil man ikke finne noen dypdykk inn i den moderate rikdommens skyggeside, bare stillferdige tablåer fra scener vi kjenner altfor godt.

Artist(s): Site: http://cargocollective.com/christianlycke