My Morning Routine

DurnakKralikovaA5

Utstillingen til Ivana Králiková og Victoria Durnak handler om overgangen fra søvn til våken tilstand og om morgenen som en inngang til noe nytt.

Victoria Durnak har siden februar hatt mammapermisjon og brukt mistenkelig mye tid på å lese om andres morgenrutiner. Hun har en mastergrad i billedkunst fra Sandberg Institute, Amsterdam og Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har utgitt to diktsamlinger og to romaner på Flamme Forlag. I hennes siste soloutstilling «Hemmelig Venn» ved Hordaland Kunstsenter prøvde Durnak å bli kjent med en blogger hun hadde fulgt i flere år.

Ivana Králiková, kunstner, innvandrerkvinne, født i den Sosialistiske republikken Tsjekkoslovakia – nå etablerer hun sin base i Stockholm, Sverige. Utdannet ved AAAD i Praha, Konstfack og RIA i Stockholm. Hennes kunstneriske praksis med forankring i keramikk inkluderer skulpturer, korte videoer, performance, musikk, overskridende installasjoner og håndlagde miljøer. I det siste har hun begynt å utforske mulighetene ved elektronisk musikkproduksjon. I dette samarbeidet er Králiková interessert i lyden av morgenen.